Ezt a sütit már többször szerepeltettem nagy nyilvánosság előtt és soha nem vették még észre, hogy teljes kiőrlésű, szénhidrát barát, viszont a receptet már többször megosztani voltam kénytelen. Azt gyanítom ez a jóság jele. Ráadásul rém egyszerű, mindennel együtt 25 perc alatt kész.
Diéta infó: a diós változat esetén 220 gr szénhidrát, és 2100 kalória totálban
Egészséginfó: a dió kiváló omega-3 zsírsav és többszörösen telítetlen zsírsav forrás.
Jó gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak, csökkenti a triglicerid szintet, a szívbetegségek kockázatát valamint néhány daganatos betegség megelőzésében is hatásos.
Hozzávalók:
- 100 gr/egy tábla, min 70%-os csoki - lehetőleg cukormentes
- 8 lapos evőkanál sovány kakaópor
- 150-180 gr xilit, ízlés szerint
- 25 dkg vaj - én 15 dkg + 3-4 evőkanál olívaolajat szoktam
- 4 púpos evőkanál teljeskiörlésű/graham liszt
- fél zacskó sütőpor
- és utána 3 nagyobb, vagy 4 kisebb egész tojás belekeverése egyesével
ízesítés:
- vagy 2 marék apróravágott dió és egy teáskanál fahéj
- vagy egy narancshéj és némi gyömbérpor
Elkészítés:
A csokit és a vajat gőz fölött felolvasztom, hozzákeverem az összes többi hozzávalót kivéve a tojásokat. Őket egyesével keverem már a masszához. 30*15 cms tepsibe öntöm a masszát és 18-20 percig 200 fokon sütöm, úgy, h még krémes maradjon!
Még melegen tálalom, vagy csak úgy a tepsiből megeszem. J
Utolsó kommentek