Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyszerűsített tom yum leves

Ez egy nagyon finom, vendég elképesztő thai leves, itt most egy hipermarketben (ázsiai polc) is beszerezhető alapanyagokból álló verziót mutatok be, de a hitelesség kedvéért leírom az eredeti receptet is, amihez viszont már Ázsia bolti látogatás igényeltetik.

Diéta infó: Totálban 270 kalóriát és 7 gr szénhidrátot tartalmaz a leves

Egészség infó: a kókusztej magas zsírtartalma (87%) ellenére igen egészséges: nem hízlal és jót tesz az agynak és csontoknak. A garnéla rák pedig szuper szelén és protein forrás. Koleszterin tartalma, nem növeli a vér koleszterintartalmát.

Hozzávalók:

  • 1 l csirkealaplé
  • 1,5 dl kókusztej
  • 1/2 teáskanál kurkuma (ha nincs, akkor a feleennyi gyömbér is jó)
  • 1 lime
  • 1 teáskanál csili
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 marok shiatzu gomba (aranyárban van, de kapható) vagy helyette 150 gr sima csiperke
  • 2-3 marok garnéla rák
  • 1 csipet szeletelt koriander levél a tetejére
  • 2 teáskanál halszósz

Amihez már az Ázsia bolt kell, de kihagyható:

  • 1 db citromfű
  • lime levél szeletelve

Elkészítés:

felteszem a csirkealaplevet főni és ha van beleteszem a citromfüvet kettétörve. Ha nincs, akkor csak simán belereszelem a lime héját és hagyom 1-2 percig főni. Hozzáadom a fokhagymát, csilit, lime leveleket és tovább főzöm 2 percig. Hozzáadom a rákot és 4 perc elteltével belerakom a kókusztejet, hal szószt és megkóstolom. Ha nem elég sós sózom, ha tól sós kókusztejjel javítok rajta.

3 Tovább

Sült paprikás quinoa

Az egyik legnagyobb felfedezésem, egzotikus és finom, vendégségben is elsütöttem már. 15 perc alatt kész és garantálom, hogy ilyet még nem ettek a vendégek! ;)

Diéta infó: 1 csésze (185 gr) főtt quinoa 222 kalória és 40 gr szénhidrát

Egészséginfó: a Dél-amerikai szuperétel, a quinoa magas tápértékű, dús fehérjeforrás (12-18%), rostban gazdag, valamint található benne B- és E-vitamin, magnézium, foszfor, kalcium és vas. Magas protein tartalma miatt a vegetáriánusok, nem gabona léte miatt pedig a glutén érzékenyek kedvence lehet. Nálunk egyelőre csak fehér változatát láttam, de létezik vörös quinoa is.

Nehéz beszerezni, de a múlt héten megtaláltam a Tesco polcain! így a beszerzés is könnyen megoldható, nem nagyobb kihívás, mint a köles.

És akkor lássuk a receptet:

Hozzávalók:

  • 1 csésze quinoa (legalább háromszor átmosva)
  • két és fél csésze víz, vagy csirke alaplé
  • 2 kaliforniai, vagy nagyobb tv paprika
  • 2 nagyobb újhagyma
  • fetasajt
  • marok dió

Elkészítés:

10 perc alatt a sóval (kevés elég, a feta is elég sós) megfőzöm a quinoát. Főzés közben leszedem a habot, amik épződik, így biztos, hogy nem lesz keserű mellékíze. 10 perc után lefedem és 5 percet hagyom párolódni, letakarva.

a sütőben közben megsütöm a héjával felfelé a felszeletelt paprikát - amíg fekete nem lesz a héja, vagy a gáztűzhelyen a tűz rózsában pirítom meg. A még forró paprikát utána zacskóba rakom, hogy párolódjon és kb 5 perc után simán lehúzom a bőrét. Vékony szeletekre vágom.

egy száraz serpenyőben megpriítom kicsit a feldarabolt diót. Csak addig, amíg illatozni nem kezd

ugyanebben a serpenyőben kis olvialojaon megpirítom a karikákra vágott újhagymát.

a fetasajtot összemorzsolom és az egészet összekverem.

Isteni friss íze van.

0 Tovább

Fitt és finom

blogavatar

Az egészséges életmód nem furcsa magvak szomorú rágcsálását jelenti. A tudatos étkezők is lehetnek gourmandok. Egy kis odafigyeléssel szinte minden étel lehet fit és finom.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek